IE Warning
Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!

Ο ι παραλίες της Καρπάθου είναι κάτι που ο επισκέπτης δεν θα βρεί σε πολλά ελληνικά νησιά. Παρθένες παραλίες, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά, με άμμο ή βότσαλα μικροσκοπικά, ανέγγιχτες από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Η ποικιλία και αρμονία συνθέτουν ένα συναρπαστικό τοπίο και έναν αξέχαστο προορισμό. Η Κάρπαθος χαρακτηρίζεται ως ένα από τα ομορφότερα νησιά στην Ελλάδα.

 • Το κλίμα της Καρπάθου είναι σίγουρα Μεσογειακό: Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του μεσογειακού κλίματος είναι οι δυνατοί άνεμοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γνωστό ως "Μελτέμια" ("ανέμους etisian"), ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα υπάρχουν χαμηλά επίπεδα της βροχής και ήπιες θερμοκρασίες.
 • Παράδοση και αυθεντικότητα: Η Κάρπαθος διατηρεί τις παραδόσεις και την αυθεντικότητα των χωριών της περισσότερο από κάθε άλλο νησί του Αιγαίου. Ένας ιδανικός προορισμός για εκείνους που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με τα παραδοσιακά μέρη και να λάβει μέρος στις τοπικές εορταστικές εκδηλώσεις. Στο χωριό της Ολύμπου οι γυναίκες εξακολουθούν να φορούν την τοπική παραδοσιακή φορεσιά αποκαλύπτοντας τους ισχυρούς δεσμούς τους με τις παραδόσεις των Καρπαθίων.
 • Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα: Η Κάρπαθος παράγει σταφύλια και από αυτά εκλεκτής ποιότητας κρασί. Παράγει, επίσης, λάδι, μέλι, εσπεριδοειδή και άλλα. Τα παραδοσιακά έργα λαϊκής τέχνης, όπως Καρπάθικα πιάτα, υφάσματα και άλλα είναι, επίσης προϊόντα που παράγονται εδώ. Στη θάλασσα της Καρπάθου πολλά και νοστιμότατα ψάρια αλιεύονται. Στο νότιο τμήμα του νησιού θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πλακώδεις ασβεστόλιθους.
 • Ένας πραγματικός παράδεισος: Το νησί είναι τώρα ένα από τα χαρακτηριστικά τουριστικά νησιά, που εξακολουθεί να διατηρεί την αυθεντικότητά του. Οι Φυσικές ομορφιές του είναι ανώτερες από αυτές των άλλων νησιών. Παρά την άγρια ομορφιά του, είναι παραδοσιακό με καθαρή και ανέγγιχτη φύση και υπέροχες ερημικές παραλίες. Η Κάρπαθος εξακολουθεί να είναι ανέπαφη από τον μαζικό τουρισμό, και μοιάζει με ένα πραγματικό παράδεισο. Αυτό το νησί είναι τόσο ποικίλο και πρωτότυπο που είναι ιδανικό για φωτογράφους και ζωγράφους, και αρκετοί καλλιτέχνες έχουν καταφύγει εδώ. Είναι λίγο δύσκολο να φτάσετε εδώ, κοντά μας, αλλά από τη στιγμή που θα το έχετε κάνει δεν θα το μετανιώσετε.

Αξιοθέατα και πληροφορίες

 • Λαογραφία: Παρά το γεγονός ότι η Κάρπαθος είναι ένα μικρό νησί παραμένει εξαιρετική, λόγω της πλούσιας παράδοσης της, η οποία έχει τις ρίζες από τα αρχαία χρόνια και κυρίως λόγω της αφοσίωσης των κατοίκων της περιοχής για τη διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων. Αυτή η αφοσίωση είναι λόγω της γεωγραφικής της θέσης και στο πραγματικό πνεύμα των Καρπάθιων. Αξιοσημείωτη είναι η αφοσίωση των ανθρώπων που ζουν στην Καρπάθου - όχι μόνο εκείνων που ζουν στο νησί, αλλά και όλων όσων ζουν στο εξωτερικό - με τις παραδόσεις και τα έθιμά τους. Παραδοσιακά τραγούδια και ποιήματα που φτιάχνονται και τραγουδιούνται ταυτόχρονα ("μαντινάδες"), παροιμίες, αινίγματα, ιστορίες, μύθους, παιχνίδια, ευχές, κατάρες, και όρκοι αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής των ανθρώπων - νεότερων και ηλικιωμένων, ανδρών και γυναικών από αρχαίους χρόνους. Μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των ανθρώπων της Καρπάθου έχει το παραδοσιακό τους γλέντι ("καθιστό γλέντι"). Οι άνδρες κάθονται γύρω από ένα τραπέζι με τους παραδοσιακούς μουσικούς, πίνοντας κρασί και γράφουν και τραγουδούν τραγούδια. Με αυτό τον τρόπο τους δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματά τους - χαράς ή πόνου, ανάλογα με την περίσταση. Η "λύρα", "λαούτο", "τσαμπούνα" και το "βιολί" είναι τα παραδοσιακά μουσικά όργανα της Καρπάθου και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Καρπάθικης γιορτής.
 • Γιορτές (γλέντια): Ο επισκέπτης μπορεί να παραστεί σε Καρπάθικο "γλέντι" στις διάφορες γιορτές και κοινωνικές εκδηλώσεις και ειδικά σε γάμους, βαπτίσεις και ονομαστικές εορτές. Μετά το Καρπάθικο τραγούδι και όταν όλοι έχουν εκφράσει τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, οι Καρπάθιοι αισθάνονται την ανάγκη να χορέψουν τους παραδοσιακούς τους χορούς. Πολλά έθιμα έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα και σώζονται μέχρι σήμερα αμετάβλητα και οι άνθρωποι αισθάνονται υπερήφανοι που ακόμα συμμετέχουν σε αυτόν τον τρόπο ζωής.

Οι παραλίες που πρέπει να επισκεφτείτε ότνα βρεθείτε στην Κάρπαθο

 • Άπελλα: Η πιο διάσημη παραλία της Καρπάθου. Έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία. Για να φτάσουμε στα Απέλλα παίρνουμε το δρόμο προς Σπόα και 7χλμ μετά την διασταύρωση για την Κυρά Παναγιά, υπάρχει μια πινακίδα που δείχνει τον δρόμο στα δεξιά σας. Τα νερά είναι σμαραγδένια και να γίνονται βαθιά μετά από ένα ορισμένο σημείο. Η παραλία καλύπτεται από άμμο και ψιλό βότσαλο. Όλοι οι άνθρωποι που ψήφισαν αυτή την παραλία στο interent ως την καλύτερη της Μεσογείου πρέπει να ξέρουν κάτι ... Εκεί θα βρείτε ομπρέλες. ξαπλώστρες, πόσιμο νερό και ένα εστιατόριο.
 • Άγιος Νικόλαος, Αρκάσα: Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία 500 μέτρα από το χωριό Αρκάσα και 15 χιλιόμετρα από τα Πηγάδια. Πρόκειται σαφώς για μια παραλία που είναι επίσης κατάλληλη για οικογένειες, γιατί θα βρείτε εστιατόρια, ομπρέλες, ξαπλώστρες, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς και beach volley. Τα νερά είναι ρηχά και η παραλία καλύπτεται από ψιλή λευκή άμμο. Τα μεγάλα κύματα πραγματικά θυμίζουν παραλίες της Χαβάης. Η θέα της αρχαίας Ακρόπολης της Αρκάσας είναι ένα συν!
 • Αχάτα: Βαθιά μπλε νερά και ψιλό βότσαλο δημιουργούν την εικόνα της Αχάτας. Στην παραλία θα βρείτε σνακ μπαρ, καθώς ομπρέλες και δέντρα. Η Αχάτα απέχει 16 χλμ. από τα Πηγάδια και 4 χλμ. από το χωριό Απέρι.
 • Άφωτη (Πηγάδια): Η παραλία της Άμμου - Ξενώνας συνεχίζει προς την παραλία του Άφωτη, προσφέροντας τις μαρμάρινες κολόνες της Αγίας Φωτεινής από την παλαιοχριστιανική εποχή. Είναι η δεύτερη παραλία της πρωτεύουσας και προσφέρει επίσης μια σειρά από ταβέρνες, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Είναι μια καλή λύση για τις ημέρες που θέλετε να μείνετε κοντά στην πρωτεύουσα.
 • Κυρά Παναγιά: Η εκκλησία κοντά στην παραλία θα σας κοστίσει κάποιες επιπλέον παραπάνω φωτογραφίες ... Πρόκειται για μια από τις παραλίες που βλέπουμε πιο συχνά σε καρτ ποστάλ. Μια μεγάλη παραλία με άμμο και σμαραγδένια νερά. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι οι κάθετοι γκρεμοί γύρω από αυτήν. Πρόκειται για μια οικογενειακή παραλία με εστιατόρια, ομπρέλες, μίνι μάρκετ, ξαπλώστρες, ενώ τα δέντρα τριγύρω της είναι για όσους προτιμούν πιο φυσικές λύσεις για σκιά.
 • Διακόφτης: Ένας προσιτός χωματόδρομος 6 χλμ. θα σας οδηγήσει στα όμορφα ρηχά νερά του Διακόφτη, όπου το κύριο στοιχείο του εντυπωσιακού τοπίου είναι η λευκή άμμος. Ο χωματόδρομος συναντιέται σε σταυροδρόμι με τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς την Αρκάσα, δεξιά κατά μήκος της δυτικής φράχτη του αεροδρομίου της ΚΑρπάθου. Εάν η διαδρομή σας φανεί δύσκολη, μην αποθαρρύνεστε! Μπορείτε να ακολουθείτε πάντα τις πινακίδες. Εκεί, θα δείτε μια έκταση η οποία καλύπτεται μόνο με άμμο, διαχωρίζοντας την θάλασσα στα δύο σχηματίζοντας ένα μικρό ακρωτήρι. Ο Διακόφτης είναι διπλή παραλία. Η απόσταση από τα Πηγάδια είναι 21 χιλιόμετρα.
 • Βάθα: Αυτή είναι η αγαπημένη παραλία των surfer. Για να φτάσετε εκεί, μπορείτε να πάρετε ένα σύντομο δρόμο με χαλίκι (300μ) από τον κεντρικό δρόμο προς το αεροδρόμιο. Είναι 13 χιλιόμετρα από τα Πηγάδια και σχεδόν ολόκληρη η έκταση στην ακτή για περίπου 1 χιλιόμετρο καλύπτεται με χοντρή άμμο. Θα βρείτε μια άριστα οργανωμένη μονάδα windsurfing για τους λάτρεις του αθλήματος, καθώς και τους φίλους και θεατές. Δεν υπάρχουν ομπρέλες στην παραλία. Η υποδομή για surfing είναι εξαιρετική και προσφέρει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ασφαλείας σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον.

© Popi Studios Arkasa. Karpathos. All rights reserved - Rooms and Studios in Arkasa, Karpathos - Tel: +30 22450 61312, +30 22450 61255, Fax: +30 22450 61390 - Email: info@popistudios.gr